Octavia II FL - mam zamiar wymienić oświetlenie wnętrza na led. Wyjąłem żaróweczki z lampek gónych przód + tył, bagażnika, schowka, żeby zobaczyć dokładnie jakie ledy kupić - boczne, czy tradycyjne i jakie długie są żaróweczki rurkowe. Wszystko obejrzałem, zmierzyłem i zamówiłem. W oczekiwaniu na dostawę, zamontowałem żaróweczki spowrotem i ... nic nie działa, żadna nie świeci. Przejrzałem instrukcję i forum i spróbowałem wyłączać zapłon i włączać oraz zamykać centralny zamek i otwierać, bo to podobno miało pomóc zresetować komputer. Nic nie pomogło. Ktoś ma jakieś pomysły?
stage 0: 109KM i 269Nm by Skoda Auto
stage 1: 137KM i 310Nm by ecuproject
stage 2: ... by ...
A oświetlenie wnętrza jest na bezpiecznikach, nie steruje tego bezpośrednio moduł CE? Może gdzieś przy wyciąganiu żarówek, zrobiło się zwarcie, styka się plus do minusa. Wyciągnąłeś żarówki wszystkie?
A oświetlenie wnętrza jest na bezpiecznikach, nie steruje tego bezpośrednio moduł CE? Może gdzieś przy wyciąganiu żarówek, zrobiło się zwarcie, styka się plus do minusa. Wyciągnąłeś żarówki wszystkie?
wyciągnąłem wszystkie (z obu lampek sufitowych, schowka, bagażnika) i musiałem jakieś zwarcie zrobić, chyba jak wyciągałem przy zapalonych żarówkach
wymiana jednego bezpiecznika pomogła
stage 0: 109KM i 269Nm by Skoda Auto
stage 1: 137KM i 310Nm by ecuproject
stage 2: ... by ...
Komentarz